Pero i njegov bicikl

četvrtak, 20.11.2014.

Krk -Gorski Kotar 2014 III dan

Mapu trećeg dana ovog putovanja možete pogledati ovdje.


Nakon kraće rasprave toga jutra zaključili smo da će ovdje, na moru, danas jače sunce grijati nego jučer, pa bi trebali izabrati svježije podneblje za zujanje biciklom. Obzirom da se do kuće trebamo provozati Gorskim Kotarom, samo po sebi se nametala ideja da se pokupimo u auto i „negdje gore“ ostavimo ga, skinemo bicikle s njega i na uživanciju.
Brana na Omladinskom jezeru pokraj Lokvi je izabrana kao odmorište za auto.

Omladinsko jezero

Brana

Brdo iznad brane je Špičurak sa vrhom na 1023 metara nad morem

Pogled na Lokve sa brane

Mogli bi to proglasiti opetovanim problemom, no pomirljivo smo to prihvatili kao osnovnu našu osobinu protiv koje nismo kadri boriti se. Radi se o činjenici da smo spori u odlučnosti i da nam vrijeme obilato i neiskorišteno curi. Na branu smo se dovezli u dva, a nakon ručka zapravo bicikle krenuli voziti tek u tri sata.
Osvježavajući opori planinski zrak nas je u toj mjeri omađijao, da se svi izgledali blago nacvrcani sa svojim blaženim osmjesima. Po načelu red šunke, red slanine, baš je poseban gušt nakon mirisa Mediterana, teleportirati se na sasvim drugačiju planetu, gdje se sa ovisničkom žudnjom udiše planinski zrak.

Ručak na jezeru

I konačno krenusmo. Spustili smo se u dolinu, gdje sam se na tren okrenuo u želji za snimkom brane. Netom poslije, ušli smo u Lokve – tipično Goransko mjesto sa duhom originalnim i drugačijim.
Brana

Lokve I

Lokve II

Nakon prolaska kroz mjesto cesta se ozbiljno počela penjati. Već dobrano zadihan zbog vožnje uzbrdicom baš kad sam zapitao samog sebe dokle će ova uzbrdica pojavio se proširenje sa odmorištem/vidikovcem . Dok sam smirivao dah, općinjeno sam promatrao ljepotu doline u kojoj se smjestilo mjesto Lokve.
>
Panorama Lokvi

Okrenuvši se na drugu stranu u borovoj šumi se ogledao vijadukt auto-ceste po kojoj su vozila mahnitom brzinom promicala. Jest da je auto cesta približila ove ljepote ostalom dijelu svijeta, isto vrijedi i obrnuto, no koliko se sada auto-cesta uklapa u okoliš, koliko ova ljepota i mirnoća divljeg okoliša ide ruku pod ruku mahnitim brzinama vozila, ostaje biti pitanje koje se sakriva pod tepih uz opravdanje o „višim društvenim interesima“. U slijedećem trenu ovog mog vrludanja po bespućima razmišljanja obuze me val samokritičnosti, pa si priznadoh određeni stupanj licemjernosti. Obzirom da, bez obzira na raskošnu ljepotu okoliša, ipak volim bicikl voziti asfaltom, a ne kozjim stazama, pa (si) dopuštam „malčice“ asfalta u prirodi, dok s druge strane bijesno režim na raskošnu auto-cestu, kao bitnog faktora oskrvljenja djevičanske ljepote okoliša.
Auto cesta u „nedirnutoj“ prirodi

Samim odmorištem/vidikovcem u prvom planu je dominirao čudno zakrivljeni drveni stup. Dilemu o njegovoj svrsishodnosti dala mi je tabla na njemu, na kojoj je pisalo da promatram skulpturu umjetnika Ljube de Karina pod naslovom Vertikala svetog Roka. Želeći ovom prilikom dok pišem ovaj putopis, prvo sebe, a potom i čitaoce, prosvijetliti o čemu se zapravo radi, pitah sveznalicu znanu pod imenom Google. Ne saznadoh baš mnogo, osim da je navedeni umjetnik navedenu skulpturu napravio u okviru Goranske kiparske radionice u Lokvama. Osobno se zadovoljih i ovim minimalizmom jer i onako sebe ne smatram nekim umjetničkim ekspertom, pogotovo ne za kiparstvo.


U nastavku vožnje izašli smo na staru cestu Zagreb – Rijeka, kojom smo nekih 5-6 km vozili do pred ulaz u Delnice gdje smo skrenuli u smjeru za Čabar i Prezid. Tih 5-6 km probudili su mi uspomene kada sam prije 20-tak godina, ovim putem putovao na more. Obzirom da je to bilo ratno doba, ova cesta je praktično bila jedina sigurna veza kontinentalnog dijela sa morem. Ne treba biti strašno maštovit da se zamisli koja je to gužva bila. U oba smjera uglavnom neprekidna kolona. A sada, nakon izgradnje auto-ceste nas četvero na biciklima smo, skoro, jedina prometala, pa nekad glavni prometni pravac danas postaje nešto malo preširoka biciklistička staza.
Stara cesta Zagreb - Rijeka

Vozilo se polagano, neobavezno, opuštajuće. Uz svo poštovanje moru i morskom zraku, ali poslije njega udisati ovako svjež. rezak, oštar, a opet blago osvježavajući, zrak je bila prava uživancija. Stvarno bi čovjek pored slane vode trebao neku dozu i ovakvog disanja kakvo smo nas četvero imali zujajući pored visokih borova.
Na šumu sam se postupno navikao, skoro se stopio s njom, pa mi je u prvi mah bilo, skoro pa, krivo kad se povukla podalje od ceste. No, nije bilo mjesta moje ogorčenosti, jer mi je šuma proširenjem vidika predstavila blago brdoviti krajolik, obrađenih livada. Iako nigdje nije bilo konkretnog pokazatelja, nekako sam znao, osjećao da se nalazim na visoko, visoko u odnosu na more.

Proplanci iza šume

Prvo su se pojavile kuće, a potom i tabla koja nam je poželjela dobrodošlicu u Crni Lug. Sve te livade oko njega, kao i samo mjesto tako mi je bilo simpatično, ugodno, lepršavo, da sam se za trenutak u čudu pitao zašto ima u svom imenu taj zlokobni atribut. Kao da je čuo, osjetio tu moju dilemu, pogled mi je s mjesta blago skliznuo na obližnje šume , gdje sam isti tren dobio odgovor na svoju dilemu. Krošnje stabala bile su otužno skršene, kod nekih čak i na samoj polovici stabla. Šuma je otužno, mirno i muklo svjedočila o čudi prirode koje, eto mi odgovora, opravdavaj taj "crni" u imenu mjesta.
Dobrodošli u ...

Posljedice ne-vremena

Da zime ovdje znaju biti strašne i "crne", pored šume, kazuju nam hrpe uredno složenih drva koje se sada suše na ljetnom povjetarcu. Redovi složenih drva su razmaknuti radi većeg propuha jer sunce ovdje nije ni približno jako kao "dolje" u ravičarskom dijelu zemlje.
Drva za zimu na sušenju

Nismo zapravo ni ušli u centar, a ove prve kuće koje su nas dočekale bile su prave rezidencije. Svojim se izgledom ne bi postidjele ni da su u centru metropole, a ne ovdje "negdje tamo daleko".


U samom centru – raskrižje. Bez putokaza. Valjalo je konzorciju, koji se bavi organizacijom ovog putovanja, izvaditi karte i prostudirati kamo i kako. Svojom malenkošću nisam htio smetati u toj potrazi, pa sam se radije prepustio utisku mjesta u čiji smo centar dospjeli.
„Trebali smo ipak skrenuti desno u Mrduši Donjoj!“

Nekako mi je iz svijesti nestala ona teško ranjena šuma, pa mi je dopušteno da me mjesto preokupira svojom pitoresknošću. Valjda je i kasno ljetno poslijepodne, tek tren prije večernjih sati, dodatno svojim mirom i tišinom, još više pojačalo nadasve ugodan dojam o mjestu koji sam osjećao u sebi. Priznajem, što bih krio, bio sam oduševljen!
Dok sam treperio u sladostrašću oduševljenja, moj je konzorcij zaključio da se treba skrenuti lijevo, pa smo svi to, polako i učinili. ali nismo se dugo vozili, ne! Onaj koji je, ovaj put, prekinuo vožnju bio sam ja. S desne strane sam ugledao toranj crkve pa sam, i samog sebe iznenadivši stupnjem odlučnosti, imperativno, rekao, što rekao, NAREDIO:"Ajmo lijevo do crkve!"


Crkva je bila svetog Petra i Pavla (vidi, vidi, k'o bi rekao!?) a godina joj je rođenja 1840-ta , tako barem piše na tabli na samom ulazu u crkvu. Obuze me neki ponos što mi je crkva imenjakinja, stvarno nekako ispada da mi je netko došapnuo da trebamo skrenuti (odatle i ono moje iznenađenje samim sobom).
Sada moram napomenuti da smo u crkvu ušli u samo predvečerje njenog praznika, naime, sutra je blagdan sv. Petra i Pavla. Da žitelji mjesta do toga dana posebno drže, to su nam u crkvi pokazali žena i muškarac koji su crkvu uređivali i šminkali k'o "mladu za svatove".


Svaka crkva bi oko sebe trebala imati neku, po mogućnosti debelu, hladovinu, naročito one koje za zaštitnika imaju ljetne svece, kao što je ova u Crnom Lugu. Stoga i ova ispred sebe ima četiri deeeebelastabla sa tako gustom krošnjom da sigurno kroz njih ne prođe ni najuporniji sunčevi zračak. Ovaj put su Petrovačke vrućine izostale, pa mi ostade nedoživljeni užitak odmora u debelom hladu ispred crkve.

Čuvari hlada ispred crkve

Pri napuštanju crkve i nastavku vožnje usput sam, onako ovlaš, snimiti malu ali meni izuzetno simpatičnu kućicu. Tako mi je bila simpatična, da sam već osjetio ugodnu toplinu za vrijeme ljutih zimskih dana i snijega visine barem metar.
Malo i simpatično obivatavalište

Pomislio sam da je to sve što se Crnog Luga tiče, te da nam valja nastaviti put, i prevario se. Prvo smo čuli glazbu preko (jakog) razglasa, zatim graju naroda, da bi na kraju i vidjeli gužvu oko rukometnog igrališta, koje je, u odnosu na cestu, bilo na uzvisini.
Put ka igralištu

Petrovo je ovdje praznik pažnje i poštovanja vrijedan, pa zbivanja oko njega počinju i dan ranije, ovaj put u obliku malonogometnog turnira. Da taj turnir nije „mačji kašalj“ ukazuju i nagrade u obliku pehara za pobjednike, kao i pripremljeni stolovi na kojima će se, nakon napornih utakmica, piti i jesti do duboko u noć.
Za pobjednike

Priprema za tulum poslije utakmica

Konačno smo blagom uzbrdicom koja cestu odvodi u borovu šumu napustili ovaj Crni Lug koji mi je ostao u sjećanju potpuno suprotnim od njegovog epiteta u imenu svom.
Iza Crnog Luga uzbrdo u šumu

Za vrijeme jedne od pauza pri vožnju uzbrdicom, dok je ostatak ekipe pretakao o utiscima, snimio sam nešto što bi se cvijetom ili cvijećem moglo nazvati. Sve do sada, dok pišem ove redove, ne saznadoh o kakvom se rastinju radi, pa ako tko zna neka mi javi!
Nepoznati cvijet

Detalj nepoznatog cvijeta

I dalje vozeći uzbrdicom, prošli smo pored raskošne brvnare kojoj svrhu i namjenu ne saznadoh. Iako dotjerana i ušminkana, zajedno sa svojom okućnicom, bi bez ljudi, mirna tiha i nijema.


Na „Odmorištu kod korita“, kako je pisalo na tabli, pored odmora pokušavali smo odgonetnuti gdje bi trebali skrenuti lijevo sa ove ceste (a trebali bi), jer ako promašimo, mogla bi nas i noć zahvatiti, koliko bi krug trebali odvoziti



Tu dilemu, sa već crticama zebnje, riješila je izvidnica koju je obavila moja suputnica, te vrativši se, izvijestila nas da je „malo dalje“ putokaz za Lokve. Navedeni putokaz sa skretanjem u lijevo bio je nešto malo iza table koja nam je izrazila dobrodošlicu u mjesto ZelinMrzlovodički.
Dobrodošlica i smjerokaz iza

Vožnja tom biciklističkom stazom, jer je više ličilo na to nego na cestu, je bila vrhunac gušta današnje vožnje. Sunce nisko iza nas baca duuugačke sjene, borovina svuda oko nas, a na početku te borovine još i šarolikost livadskog cvijeća. Fantastično!
Rascvjetana livada

Igra svjetla i sjene

Nakon nekog vremena gore-dolkanja, krenulo je stalno dolje. Kroz krošnje bora nadziralo se jezero do kojeg trebamo doći. Opet posegnuh za zoomom fotoaparata pa si približih osamljeni čamac na mirnoj površini jezera.



Da Lokve nisu samo ono što smo danas, na početku ove vožnje, prošli, vidjeli smo na ulazu u mjesto s druge strane. U stvari, s ove strane se mjesto raštrkalo po brdovitoj borovoj šumi, pa je bilo prekrasnih primjera simbioze šumovite prirode i ugodnog prebivališta ljudi.


Ograđeni prostor za njih kokoši su u potpunosti očistili od trave

Stigli do auta, montirali bicikle na krovni nosač, sjeli u auto i pravac kući.
Bila su ovo zanimljiva, i nada sve ugodna, tri dana.
Kiši usprkos!

Saldo kilometara trećeg dana

Sad kad ste pročitali, slike sa ovog putovanja možete pogledati ovdje.

20.11.2014. u 11:38 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari

Komentare bilo koje vrste, molim pošaljite na
pero.dupcek@gmail.com

Neke od ovih putopisa na Engleskom jeziku možete vidjeti ovdje.

Retro

Priča Prva: The First Time Ever My Bike Saw The Camera
O prvom biciklu i prvoj slici prvog bicikla (godina 1982)

Priča Druga: Dan kad se rodila ideja
O mjestu, okolnostima i duhovnom stanju naratora pri rađanju ideje o vožnji bicikom na more (godina 1983)

Priča Treća: Prvi put na more biciklom
O ostvarenju ideja rođene u Priči Drugoj i zašto najbolje ali i najbolnije učimo na svojim greškama (godina 1984)

Priča Četvrta: Tara i most na njoj
Pod kojim okolnostima je vaš narator doživio jedan od dva naj trenutka života svog (godina 1985)

Priča Peta: Prvi put s curom na more
Kako je izgledala romantika oko mene, oko nje i oko bicikla 1986 godine

Priča šesta: Medeni mjesec 1987
Najmedeniji od svih Medenih mjeseca, jer je začinjen posebnim začinom - biciklom

Priča Sedma : Vršič 1990
Biciklom na 1611 metara nad morem

Priča Osma : Sa sinom preko Velebita 2000
Kako je pokušaj. da tata i mama sina uvedu u ljepote biciklizma, počeo kao u raju a završio kao u paklu

Vožnj(ic)e dnevne

Vožnja prva s ljetovanja 2009
O obilaskuTrogira i o požaru na Čiovu

Vožnja druga s ljetovanja 2009
O vezi između onog odlaska na more prije 42 godine i ovog danas, te kakve veze ima željeznica s tim

Vožnja treća s ljetovanja 2009
Kako sam krenuo na izvor rijeke Jadro, a završio na ćevapima u Splitu, vozeći preko Klisa i Kliške utvrde

Vožnja prva oko Otočca
Preko Vrhovina i Korenice, pa poreko Krbave prtenim putem (uz strah od medvjeda) do Čanka i povratka u Otočac (07/2009)

Vožnja druga oko Otočca
Zašt je Krasno polje krasno, po čemu su posebni putari ovog kraja, zašto sam hladio točkove, kako sam se popeo na Vratnik i zbog čega/koga sam se žurio u Zagreb (07/2009)

Petak Trinaesti
Kako sam iz skupine biciklista koji ĆE pasti, prešao u skupinu biciklista koji SU pali

Imotski Omiš 2010
Kako sam prije 28 godina krenuo, a sada završio putovanje i kako sam ispucao preko 300 snimaka foto-aparatom i to u jednom danu


Una 2009
Zašto su je stari Rimljani zvali Jedna i Jedina - Una

Priča iz Požeškog kraja
Kako izgleda grad u kojem živim i kako treniram duh i tijelo za vožnje po bijelom svijetu


Jankovac 2011
Obilazak Papuka sa posebnim osvrtom na Jankovački slap

Ružica Grad 2011
Rutinska vožnja Kutjevo - Orahovica - Kutjevo sa nerutinskim dodatkom grada iz naslova

Derventski vašar
Priča o sretnom djetinjstvu sa neočekivanim završetkom

Buško Blato 2008
Obilazak najvećeg Bosanskohercegovačkog jezera

Okolo Psunja 2012
Obavezna vožnja po Požeškom kraju (i okolici), barem jedanput u sezoni

Okolo Splita 2012
Turistički obilazak Splita i okolice, posebno zanimljiv nama, kontinetalcima

Bjelolasica - Kapela 2008
Od Ogulina preko Bjelolasice, Drežnice, Jezerana i Kapele u Ogulin

Slovenija 2007
Putovanje po Sloveniji na kojemu sve što je moglo zabrljati zabrljalo je

Viseći most
Povratak na viseći most preko rijeke Ukrine nakon 45 godina

Okolo Vučjaka 2013
Obilazak brda za kojeg sam čuo još u osnovnoj školi

Marija Bistrica 2009
Preko Sljemena do velikog Marijinog svetišta

Manje o biciklu, a više o strahu
Priča o jednom strahu, pobijeđenom na kraju

Žumberak - Plešivica 2015 I dio
Prvi dio - po Žumberku i do Jastrebarskog

Žumberak - Plešivica 2015 II dio
Drugi dio - po Plešivici

Graditelj svratišta I dio
Svratište je nekad bilo na Turiji a sad je samo prijevoj, a zašto je tako interesantno pogledajte ovdje

Graditelj svratišta II dio
Nastavak priče o prijevoju Turija

Karolina I dio
O jednoj od cesta kroz Gorski kotar

Karolina II dio
Drugi dio priče o cesti Karolinom nazvanoj

K potomstvu u metropolu 2017 I dio
Prvi dio priče o jednodnevnom putovanju u metropolu uz pomoć vlaka

K potomstvu u metropolu 2017 II dio
Drugi dio priče o jednodnevnom putovanju u metropolu uz pomoć vlaka

Arizona 2017
Obilazak biciklom tržnice Arizona u Bosni

Jankovac 2019
Preko Planine Papuk prašnjavom cestom do Jankovca, a potom od Orahovice opet preko Papuka

Istra 2020 - I dio
Prvi dio priče o Istri kakvu do sada nisam znao

Istra 2020 - II dio
Drugi dio priče o Istri kakvu do sada nisam znao

Vožnje višednevne

Jajce 2010
Zašto me to mjesto zove k sebi više od 40 godina, kako ipak nisam išao sam, i zašto ljeti po žarkomu suncu Bosna izgleda tako lijepa

Krk-Delnice 2007
Što se dobije kad se kombiniraju bicikl i vlak

K potomstvu u metropolu 2008
Prvo u nizu putovanja do svog potomstva, koje je na fakultetu, iz Požege u Zagreb

K potomstvu u metropolu 2009
Drugo putovanje do potomstva u Zagreb, i kako sam pokisnuo i duhom i tijelom

K potomstvu u metropolu 2010
Treće putovanje do potomstva u Zagreb i prvo samostalno noćenje u životu

K potomstvu u metropolu 2011 I dio
Četvrto putovanje do potomstva u Zagreb I dio

K potomstvu u metropolu 2011 II dio
Četvrto putovanje do potomstva u Zagreb II dio

Međugorje 2005 I dio
Biciklirati hodočašće ili hodočastiti bicikliranjem - prva četiri dana

Međugorje 2005 II dio
Biciklirati hodočašće ili hodočastiti bicikliranjem - peti šesti dan


Međugorje 2005 III dio
Biciklirati hodočašće ili hodočastiti bicikliranjem - zadnja četiri dana

Vukovar 2007
Posjet gradu heroju uz malu pomoć prijatelja vlaka


Ivankovo 2012
Od Požege preko jezera Borovik do Ivankova i nazad

Virovitica 2012 prvi dan
Od Virovitice do Požege

Virovitica 2012 drugi dan
Od Požege do Virovitice

Očevija 2013 I dio
Prvi dan Brod - Posavski Podgajci i drugi dan Posavski Podgajci - Modračko jezero

Očevija 2013 II dio
Treći dan Modračko jezero - Očevija i četvrti dan Očevija

K potomstvu u metropolu 2014 I dan
Prvi dan puta u Zagreb 2014

K potomstvu u metropolu 2014 II i III dan
Drugi i treći dan puta u Zagreb 2014

Krk - Gorski Kotar 2014 I dan
Prvi dan vožnje po otoku Krku

Krk - Gorski Kotar 2014 II dan
Drugi dan vožnje po otoku Krku

Krk - Gorski Kotar 2014 III dan
Treći dan vožnje umjesto na otoku Krku, bio je po Gorskom Kotaru

Đakovo - Aljmaš 2014 I dan
Prvi dan hodočašća Požega - Aljmaš

Đakovo - Aljmaš 2014 II dio
Drugi dan hodočašća Požega - Aljmaš

Međugorje 2014 dan 02-08
Prvi dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 03-08
Drugi dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 04-08 i dan 05-08
Treći i četvrti dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 06-08
Peti dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 07-08
Šesti dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 08-08
Sedmi dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 09-08 i dan 10-08
Osmi i deveti dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 13-08
Nakon dva dana odmora, slijedi priča o dvanaestom danu velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 14-08 i dan 15-08
Trinaesti i četrnaesti dan velikog putovanja

Međugorje 2014 dan 16-08 i dan 17-08
Zadnja dva dana velikog putovanja

Sombor Subotica 2015 I dan
Prvi dan putovanja Vojvodinom

Sombor Subotica 2015 II dan
Drugi dan putovanja Vojvodinom

Sombor Subotica 2015 III dan I dio
Prvi dio trećeg dana putovanja po Vojvodini

Sombor Subotica 2015 III dan II dio
Drugi dio trećeg dana putovanja po Vojvodini

Sombor Subotica 2015 IV dan
Četvrti dan putovanja Vojvodinom

Sombor Subotica 2015 V dan
Peti dan putovanja Vojvodinom

Sam u ljeto 2015-to I dio
Prvi dio samotnog putovanja ljeta 2015-e

Sam u ljeto 2015-to II dio
Drugi dio samotnog putovanja ljeta 2015-e

Sam u ljeto 2015-to III dio
Treći dio samotnog putovanja ljeta 2015-e

Sam u ljeto 2015-to IV dio
Četvrti dio samotnog putovanja ljeta 2015-e

Sam u ljeto 2015-to V dio
Peti dio samotnog putovanja ljeta 2015-e

Od Kravice do Hvara I dio
Prvi dio putovanja od slapa Kravica na Trebižatu do Sućuraja na otoku Hvaru

Od Kravice do Hvara II dio
Drugi dio putovanja od slapa Kravica na Trebižatu do Sućuraja na otoku Hvaru

Od Kravice do Hvara III dio
Treći dio putovanja od slapa Kravica na Trebižatu do Sućuraja na otoku Hvaru

Krasno između 20 godina I dio
Prvi dio priče o dvije vožnje istim putem sa vremenskim razmakom od 20 godina

Krasno između 20 godina II dio
Drugi dio priče o dvije vožnje istim putem sa vremenskim razmakom od 20 godina

Otok Hvar, drugi pokušaj - I dio
Prvi dio priče o drugom pokušaju vožnje preko otoka Hvara

Otok Hvar, drugi pokušaj - II dio
Drugi dio priče o drugom pokušaju vožnje preko otoka Hvara

Otok Hvar, drugi pokušaj - III dio
Treći dio priče o drugom pokušaju vožnje preko otoka Hvara

Belišće 2018 - I dio
Prvi dio dio priče iz Slavonskog kraja

Belišće 2018 - II dio
Drugi dio dio priče iz Slavonskog kraja

Knin - Split I dio
Prvi dio priče o posebnom putovanju godine 2020-te

Knin - Split II dio
Drugi dio priče o posebnom putovanju godine 2020-te

Knin - Split III dio
Treći dio priče o posebnom putovanju godine 2020-te

Knin - Split IV dio
Četvrti dio priče o posebnom putovanju godine 2020-te

Una - Uvod i prvi dan 2019
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Drugi dan, povratak i nakon povratka, 2019
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Opet prvi dan 2021
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Opet drugi dan 2021
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Treći dan
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Četvrti dan
Priča o rijeci Uni, jednoj i jedinoj

Una - Peti dan, I dio
Priča o rijeci Uni, peti dan I dio

Una - Peti dan, II dio
Priča o rijeci Uni, peti dan II dio

Una - Šesti dan, I dio
Priča o rijeci Uni, šesti dan I dio

Una - Šesti dan, II dio
Priča o rijeci Uni, šesti dan II dio

Gorski Kotar - Prvi dio
Prvi dio trodnevne vožnje po Goskom Kotaru 2021 godine

Gorski Kotar - Drugi dio
Drugi dio trodnevne vožnje po Goskom Kotaru 2021 godine

Gorski Kotar - Treći dio
Treći dio trodnevne vožnje po Goskom Kotaru 2021 godine

Gorski Kotar - Četvrti dio
Četvrti dio trodnevne vožnje po Goskom Kotaru 2021 godine

Varaždin - Prvi dio
Prvi dio priče o vožnji kroz Mariju Bistricu, Varaždin i Varaždinske Toplice

Varaždin - Drugi dio
Drugii dio priče o vožnji kroz Mariju Bistricu, Varaždin i Varaždinske Toplice

Ljubljana 2022 - Prvi dio
Prvi dio priče o trodnevnom putovanju po Sloveniji

Ljubljana 2022 - Drugi dio
Drugi dio priče o trodnevnom putovanju po Sloveniji

Ljubjana 2022 - Treći dio
Treći dio priče o trodnevnom putovanju po Sloveniji

K potomstvu u metropolu 2022 - Prvi dio
Prvi dio priče o putovanju do potomstva

K potomstvu u metropolu 2022 - Drugi dio
Drugi dio priče o putovanju do potomstva

Ilok - Prvi dio
Prvi dio priče o putovanju od Vinkovaca do Iloka i nazad

Ilok - Drugi dio
Drugi dio priče o putovanju od Vinkovaca do Iloka i nazad

Gradačac, Gračanica I dio
Prvi dio priče vožnje oko brda Trebova(c)

Gradačac, Gračanica II dio
Drugi dio priče vožnje oko brda Trebova(c)

Blidinje I dio
Prvi dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje II dio
Drugi dio priče o najvećem putovanju u 2013. godini

Blidinje III dio
Treći dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje IV dio
Četvrti dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje V dio
Peti dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje VI dio
Šesti dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje VII dio
Sedmi dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini

Blidinje VIII dio
Zadnji dio priče o najvećem putovanju u 2023. godini